MALZEMELER:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
4 yemek kaşığı süt (hamura)
1 paket kakao (3 yemek kaşığı kullandım)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 paket hazır çikolata sosu
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt (krem şantinin hazırlanmasına)
1,5 su bardağı süt (piştikten sonra kekin üzerine)
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
4 yemek kaşığı süt (hamura)
1 paket kakao (3 yemek kaşığı kullandım)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 paket hazır çikolata sosu
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt (krem şantinin hazırlanmasına)
1,5 su bardağı süt (piştikten sonra kekin üzerine)
YAPILIŞI:
Öncelikle kekimizi pişirelim. Yumurta ve
şekerimizi mikser ile çırpalım. Üzerine un,kakao,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpalım. Sütümüzü de
ilave edip son bir kere daha çırpalım.Dikdörtgen bir cam tepsiye karışımımızı döküp
180 derece fırında kekimizi pişirelim. Kekimiz piştikten sonra biraz soğumaya
bırakalım.
Kekimiz ılındıktan sonra üzerine 1,5 su bardağı sütümüzü dökelim.
Krem şanti
ile 1 su bardağı sütümüzüde çırpıp kekimizin üzerine güzelce
yayalım. Buzdolabında en az 3-4 saat bekletelim. çikolatalı sosu tarifine uygun
şekilde hazırlayıp kullanacağımız zamana kadar soğutalım…
çikolata
sosunu kendiniz hazırlamak isterseniz aşağıdaki tarifi uygulamanız lazım, ben
aşağıdaki tarifi uyguladım…hazır sostan daha güzel oldu…
ÇİKOLATA SOSU İÇİN:
2 çay bardağı süt
3/4 çay bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı nişasta (mısır nişastası
kullandım)
1 çorba kaşığı kakao
200 gr çikolata
Öncelikle süt ile şekeri birlikte kaynatalım. Küçük
bir kapta nişasta ile kakaoyu az su ile eritelim. Kaynamış sütün
içerisine döküp karıştıralım. Üzerine çikolatayı küçük küçük kırıp ilave
edelim. Tüm malzemeyi iyice karıştırarak çikolataların erimesini sağlayalım.
Piştikten sonra soğutalım.
Servis yaparken pastamızı kare kare kesip üzerine sos döküp sunuyoruz.
Servis yaparken pastamızı kare kare kesip üzerine sos döküp sunuyoruz.
Yorum Gönder