Malzemeler:
1 Su bardağı bulgur
Yeteri kadar portakal ve limon
Yeşil soğan
Domates
Capya biber
Yeşil Biber
Yarım demet maydanoz
Hazırlanışı:
Öncelikle limon ve portakalların sularını çıkartıp bir taşım kaynatıyoruz. Bulgur bir kaba alınır ve üstünü çok azcık geçmek suretiyle taze sıkılmış portakal ve limon suyu eklenir.Bulguru demlenmeye bıraktığımızda domateslerin kabuklarını soyup ince ince doğranır. Maydanoz incecik kıyılır. Yeşil biber ve capya biberin çekirdeklerini çıkartıp ince ince doğranır. Yeşil soğanları halka halka keseriz.Bulgur demlendikten sonra öncelikle içine 2 yemek kaşığı domates salçasını koyup iyice harmanlanır. Harmanlandıktan sonrada yemek kaşığı daha biber salçası ekleyip karıştırırız.Tuzu ekleriz.En son olarak hazırladığımız malzemeleri ekleyip son bir kez daha harmanlıyıp dinlenmeye bırakırız.
NOT:
Asla kısıra portakal suyu yetmezse sonradan takviye yapmayınız.Yoksa kısırı ertesi gün ekşimiş olarak bulursunuz.
Yorum Gönder