MALZEMELER:
5 yumurta
250 gr şeker
50 gr ovalette
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı su
400 gr un
YAPILIŞI:
Yumurta ve şeker çırpılır.İçine ovalet, k.tozu, su,ve unu ekleyip 3 dakika daha çırpalım.Çırpıldıktan sonra pasta çemberine döküp 200 derece de üstü pembeleşinceye kadar pişer.
NOT: Ovalet, Pasta katkı maddesidir.Hiçbir zararı yoktur.Evde yaptığınız diğer keklerde de kullanabilirsiniz.Ovaleti normal pastanelerden gram şeklinde isteye bilirsiniz.
PASTA İÇ KREMASI:
Yarım litre süt
2 çay bardağı şeker
100 gram margarın
200 gram un
YAPILIŞI:
Süt ve şekeri bir tencerede ısıtalım. Ayrı bir tencerede un ile yağı kavurup topak haline gelindiğinde sıcak sütü koyup iyice çırpalım.Bir kaç dakika sonra koyulaşmaya başladığında içine 15 gr daha margarin katıp parlamasını sağlayınız.
NOT: Una sütü ekledikten sonra biraz pütürleşme göreceksiniz. Korkmanıza gerek yok eğer iyi ve çırparsanız pütürleşmeler gider.
Pastamızı döşerken içini süt,kahve vb... sıvı gıdalarla ıslatmayı unutmayınız.
BOL KAHVE SEVENLER İÇİN...
Önerim 2.5 tatlı kaşığı kahve ve 1 çay bardağı su karıştırmanız yeterli olacaktır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Yorum Gönder