MALZEMELER:
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
10g (1paket) maya
1 kahve fincanı zeytinyağı
1.5 su bardağı su
YAPILIŞI:
Ceviz içi dışındaki bütün malzemeler eklenir ve karıştırılır.
Hamuru maya tanecikleri yok olana kadar iyice yoğuralım.
1 saat ılık bir yerde mayalayıp, hamurun iki katına çıkmasını bekleyin.
Mayalandıktan sonra hamura ceviz içlerini ekleyip tekrar yoğurun.Hamuru 2 eşit parçaya bölün.Hamura son olarak şekil verip yağlı kağıt serilmiş tepsiye alıp üzerine çizdikten sonra yarım saat daha mayalayın.
Önceden ısıtılmış 200 derece'ye ayarlı fırında 10 dk pişirin.
Yorum Gönder