skip to main | skip to sidebar

Pages

  • Ana Sayfa

EGEMEN GÜNEŞ

SOĞAN ÇORBASI

04:54 | Publish by Unknown

SOĞAN ÇORBASI


MALZEMELER:
50 g margarin
25 g un
800 g soğan (ince dilimlenmiş'sıçan dişi')
et suyu
taze çekilmiş karabiber ve tuz
10 dilim ekmek 
200 g gravyer peyniri rendelenmiş ( kaşar peynir de olabilir)

YAPILIŞI:
Margarin, tencerede eritin üstüne doğramış olduğunuz soğanları ekleyip kahverengi olasıya kadar  kavurun.
unu ekleyin ve kahverengi fondu ekleyin.
Azar azar et suyunu ekleyerek bir taşım kaynatın. tuz ve biber ile 20-25 dk daha pişirin.

SUNUMU:
Öncelikle ekmekleri 15 dk kızgın fırında kızartın.Sertleşmesi lağzım yoksa çorbanın üstüne koyduğumuzda yumuşar.çorbayı 10 adet çorba güvecine paylaştırın ve üstüne birer dilim kızarmış ekmek koyup üstlerini  rendelenmiş gravyer peyniri veya  kaşar peyniri koyup fırında üstleri altın sarısı rengine gelecek şekilde pişirin...
                                                                     AFİYET OLSUN...


0 yorum
0 Responses

Yorum Gönder

« Sonraki Kayıt Önceki Kayıt »
Kaydol: Kayıt Yorumları (Atom)

Fark Edilmeyen Güç!

HERKES YEMEK YAPA BİLİR...
Blogger tarafından desteklenmektedir.

Dost Sitemiz

  • KafamcaBlog
Copyright (c) 2013 EGEMEN GÜNEŞ. Design by Template Lite
Download Blogger Templates And Directory Submission.