SOĞAN ÇORBASI
MALZEMELER:
50 g margarin
25 g un
800 g soğan (ince dilimlenmiş'sıçan dişi')
et suyu
taze çekilmiş karabiber ve tuz
10 dilim ekmek
200 g gravyer peyniri rendelenmiş ( kaşar peynir de olabilir)
YAPILIŞI:
Margarin, tencerede eritin üstüne doğramış olduğunuz soğanları ekleyip kahverengi olasıya kadar kavurun.
unu ekleyin ve kahverengi fondu ekleyin.
Azar azar et suyunu ekleyerek bir taşım kaynatın. tuz ve biber ile 20-25 dk daha pişirin.
SUNUMU:
Öncelikle ekmekleri 15 dk kızgın fırında kızartın.Sertleşmesi lağzım yoksa çorbanın üstüne koyduğumuzda yumuşar.çorbayı 10 adet çorba güvecine paylaştırın ve üstüne birer dilim kızarmış ekmek koyup üstlerini rendelenmiş gravyer peyniri veya kaşar peyniri koyup fırında üstleri altın sarısı rengine gelecek şekilde pişirin...
AFİYET OLSUN...
Yorum Gönder